Lekar för barn

Konstis för skridskoåkning året runt

Varma vintrar och osäkra temperaturer har skapat ett behov av ett alternativ som heter konstis. Ett material som gör att det går att åka skridskor hela året om.

Det finns många som finner stor glädje i att bege sig till skridskobanor utomhus med sina barn eller familjer. Ett vinternöje som främjar hälsan och som gör att man kan ha roligt tillsammans, på en årstid där det annars inte finns så mycket att göra med barnen.

Men tyvärr är det inte många orter i landet som kan erbjuda sina invånare skridskobanor som går att åka på under hela vintersäsongen. Det är ofta milda vintrar, eller perioder, som gör att det krävs mycket för att hålla skridskobanorna igång. Och det är dessutom något som kan kräva väldigt mycket energi.

Miljövänlig och smart konstis

För att kunna erbjuda isbanor som är går att åka på hela året så finns det numera en konstis, eller artificiell is, som går att använda istället för vanlig is. Det är ett material som går att åka på lika bra som vanlig is. Men den är inte känslig för temperaturväxlingar. Och det gör även att det krävs mindre underhåll, vilket är bra för miljön.

Konstis är därför något som används alltmer och som även har skapat möjligheter för att kunna åka skridskor även under sommaren. En aktivitet som kan glädja många som vill åka skridskor mer än bara under vintern. Eller som vill kunna åka skridskor under en säsong som sträcker sig från tidig höst och fram till sen vår.

31 Jul 2023