Lekar för barn

Vårdnadstvist – en svår tid i Göteborg

Vid separation i Göteborg är det inte nödvändigt att hamna i vårdnadstvist. Men skulle man göra det finns det hjälp att få genom en bra advokat som kan stötta.

Tiden hade gått fort och nu kände Kerstin att hon fick bestämma sig eller lägga locket på. För ett halvår sedan hade Sebastian börjat på hennes avdelning och redan från början hade det varit starka vibbar mellan dom båda. Men Kerstin var gift och hade två barn så att agera på känslan var inte tänkbart.

Det var inte det att de gjort något mer än att prata men det gick inte att tänka bort känslorna och nu hade hon berättat för maken Anton. Han hade blivit rasande och kastat ut henne. Sedan hade det brakat loss. Hon fick inte träffa barnen och han skulle begära enskild vårdnad. Hon skulle aldrig få se barnen igen.

Vårdnadstvist med bra avslut

Situationen var ohållbar och Kerstin hade därför tagit kontakt med en advokat. Denne försäkrade henne om att maken inte kunde hindra henne från att träffa barnen. Det som skulle hända nu var att det skulle bli en vårdnadstvist som skulle upp i domstol i Stockholm. Nu handlade det inte om Kerstin eller Anton utan om deras gemensamma barns bästa.

Både hennes och Antons advokat var väldigt bra och fick med mycket jobb dem båda att prata med varandra. Till sist fick de gemensam vårdnad och nu handlade det om samarbete. De var överens om att lämna barnen utanför oenigheterna. Det kändes bra och nu kunde de båda ta tag i sina liv igen.

8 Oct 2022