Lekar för barn

Blogg

RSS

Konstis för skridskoåkning året runt

31 Jul 2023

Varma vintrar och osäkra temperaturer har skapat ett behov av ett alternativ som heter konstis. Ett material som gör att det går att åka skridskor hela året om.

Det finns många som finner stor glädje i att bege sig till skridskobanor utomhus med sina barn eller familjer. Ett vinternöje som främjar hälsan och som gör att man kan ha roligt tillsammans, på en årstid där det annars inte finns så mycket att göra med barnen.

Men tyvärr är det inte många orter i landet som kan erbjuda sina invånare skridskobanor som går att åka på under hela vintersäsongen. Det är ofta milda vintrar, eller perioder, som gör att det krävs mycket för att hålla skridskobanorna igång. Och det är dessutom något som kan kräva väldigt mycket energi.

Miljövänlig och smart konstis

För att kunna erbjuda isbanor som är går att åka på hela året så finns det numera en konstis, eller artificiell is, som går att använda istället för vanlig is. Det är ett material som går att åka på lika bra som vanlig is. Men den är inte känslig för temperaturväxlingar. Och det gör även att det krävs mindre underhåll, vilket är bra för miljön.

Konstis är därför något som används alltmer och som även har skapat möjligheter för att kunna åka skridskor även under sommaren. En aktivitet som kan glädja många som vill åka skridskor mer än bara under vintern. Eller som vill kunna åka skridskor under en säsong som sträcker sig från tidig höst och fram till sen vår.

Utforska Kilimanjaro – Afrikas högsta berg

7 Jul 2023

Finns det något mer fantastiskt än att njuta av en oförglömlig resa till Kilimanjaro? Särskilt när man har ägnat månader åt förberedelser och slitit ut flera par vandringskängor.

Kenneth vandrar genom skogen, på väg mot en liten bergstopp. På ryggen bär han en tung ryggsäck fylld med utrustning som gör vandringen betydligt mer utmanande. Men det finns inga genvägar nu. Om några veckor ska han resa till Kilimanjaro för att bestiga Afrikas högsta berg.

Det finns fem olika rutter för att nå toppen, och Kenneth har ännu inte bestämt sig för vilken han vill välja. Oavsett vilken rutt han väljer kommer det att bli fyra till sex timmars vandring varje dag, förutom den sista etappen som kan ta upp till femton timmar. Först måste man nå basecamp, dit de flesta vandrare brukar ta sig.

Upplev soluppgången på en resa till Kilimanjaro

Kenneth har lyssnat på andra som har gjort denna resa till Kilimanjaro och de talar särskilt varmt om den sista dagen. Vandringen upp mot toppen äger rum under natten. De beskriver den stora månen som lyser upp deras väg och känslan av att kunna röra vid den bara genom att sträcka ut handen.

Nu när målet är inom räckhåll kommer morgonens gry snart att infalla. Att få se soluppgången från toppen av Kilimanjaro sägs vara en nästan overklig upplevelse. Kenneth kan inte föreställa sig det, men han längtar efter att få uppleva det. Efter äventyret kommer han att koppla av på Zanzibar i en vecka och smälta allt otroligt han har fått vara med om.

Kilimanjaro är inte bara Afrikas högsta berg utan också en plats av oöverträffad skönhet och majestät. Dess snötäckta topp och frodiga grönska skapar en enastående kontrast. Det är inte bara en fysisk utmaning att bestiga berget, utan även en möjlighet att beundra dess unika landskap och fantastiska utsikt.

Cateringfirma för återträff

4 Jun 2023

När man hyr lokal för en fest är det även smidigt att ta hjälp med maten som ska serveras. Med en bra cateringfirma kan man få bufféer, à la carte och dessert.

Det var nu tio år sedan tjejerna gick ut gymnasiet tillsammans. Trots att de hade flyttat till olika platser runt om i landet hade de träffats årligen på olika spa för att umgås och ha det mysigt. Nu var det tioårsjubileum och de ville göra något extra. Denna gång skulle även respektive få följa med.

Så nu fick det bli en lokal som hade både matsal och sällskapsrum. Maten hade de bestämt sig för att beställa på en cateringfirma. Eva, en av tjejerna, hade fått i uppgift att ta hand om beställningen. De ville bli serverade för att göra träffen lite mera högtidlig. Det var ju trots allt tioårsjubileum för deras vänskap som vuxna.

Cateringfirma skapade vackert bord

Var det jubileum så var det och då skulle det inte knusslas. Därför så beställde de från en cateringfirma i Västerås. Denna cateringfirma erbjöd dukning, porslin och annat som behövdes, även serveringspersonal och musik. De ville att det skulle kännas som de kom till en fest och inte bara en lokal de skulle umgås i.

När de anlände var lokalen fylld med musik och de blev mötta av en servitör som serverade champagne. De visades till bords och en underbar tretätttersmiddag serverades. Det var både lyxigt och familjärt på samma gång och kvällen blev natt och tidig morgon innan var och en började att gå hem till sig.

Välja en förskola som passar familjen

10 Apr 2023

Det är ett stort steg för familjen när det är dags att välja förskola till barnen. Hitta en förskola som känns rätt för de kommande åren inom förskolevärlden.

Bara tanken på förskola till det där lilla knytet man har hemma kan kännas som en oövervinnerlig tanke. Andas ut och stoppa tankarna en stund. Fundera istället på den mysiga känslan att hämta ett barn som lyser upp när någon av föräldrarna dyker upp för hämtning.

Först och främst finns det inget rätt eller fel när barnet ska börja förskola. De flesta barn brukar börja när föräldrarna återgår till sitt arbete. En del familjer har möjlighet att pussla lite och vänta lite till, medan andra behöver ha plats när barnet fyllt ett år.

Tankar om att välja förskola

En del barn börjar helt enkelt förskolan när de fyller fem. Olika familjer har olika förutsättningar. När man sitter där och ska välja förskola kan man titta på de olika förskolornas webbsidor för att bilda sig en uppfattning. Det finns förskolor med olika inriktningar som man kan fundera över om man vill välja det till sitt barn.

Sedan finns det föräldrar som väljer förskola efter närhetsprincipen – att det ska vara nära hemmet. Det är viktigt att komma ihåg att de allra flesta barn känner bara till den förskola som de går på. Barnen kan sällan jämföra olika förskolor som en vuxen gör. De flesta barn brukar uppskatta, och trivas väl, på just den förskola som deras föräldrar valt.

Se mer om förskolor här: https://dibber.se/.

Akuttandläkare i Stockholm finns där när du behöver

25 Oct 2022

Ingen tycker om att ha ont. Med akuttandläkare i Stockholm slipper du gå länge med tandvärk, inflammation eller skada. Smidigt när du behöver det som mest.

Även om du tar hand om dina tänder på ett exemplariskt vis kan det uppstå problem. Ingen tandtråd i världen hjälper när du biter snett eller ramlar och slår av en flisa. När oförutsedda situationer plötsligt är ett faktum kan du kontakta en akuttandläkare i Stockholm för att snabbt få hjälp.

Ingen tycker om att ha ont, allra minst i munnen. Därför är det smidigt att snabbt kunna få hjälp, även om den vanliga väntetiden är lång. Inte ens när du har ont vill du ju ha vilken klåpare som helst som rotar i din mun, därför kan det vara bra att redan innan ha kontrollerat att din vanliga tandläkarklinik erbjuder akuttandvård. Om olycka skulle vara framme.

Minska behovet för akuttandläkare

Vissa saker är omöjliga att förhindra, men det finns mycket du kan göra för att förbättra dina tandhälsa. Att borsta tänderna och använda tandtråd är för de flesta självklart, men det finns även andra förebyggande åtgärder. Om du utövar någon sorts extremsport eller plötsligt tar upp en hobby med lite mer fart och fläkt än du är van vid, kan du titta på möjligheterna att använda tandskydd. Då minskar du riskerna för att behöva uppsöka en akuttandläkare i Stockholm.

Du kan även dra ner på läsk- och snackskonsumtionen för att ge tänderna en paus och på så vis förbättra både tand- och munhälsan. Regelbundna besök till tandhygienist är också att rekommendera.

Hemstädning i Uppsala räddar en stressig vardag

10 Oct 2022

Att boka hemstädning i Uppsala kan vara rena räddningen för en hektisk vardag. Att komma hem till ett nystädat hem gör under för humöret och stressnivåerna.

Barnens hockeyträning och utvecklingssamtal. Egentid och bröllopsdag. Det kan vara svårt att få ihop allt och samtidigt hålla näsan över ytan. I stressiga situationer är det ofta hemmet som får stryka på foten, eller ännu värre - din egentid och återhämtning. Genom att boka hemstädning i Uppsala faller en stor del av bördan bort och du kan i lugn och ro ägna dig åt det som är viktigt - dig själv och din familj.

Det är så lätt att vardagen rullar på i en faslig fart, samtidigt som dammråttorna hopar sig i hörnen och spindlarna har fest i vrårna. “Det där tar jag imorgon, jag hinner inte nu” intalar du dig själv medan du är halvvägs ut genom dörren. Problemet blir ju att du säger “i morgon” varje dag och snart har du en spindelkoloni och du hittar knappt soffan bland allt damm. Så ska du inte behöva ha det.

Hemstädning underlättar

Du är inte ensam om att inte riktigt få ihop livets alla måsten och borden. När det känns som att du drunknar i sysslor kan du boka hemstädning i Uppsala, för att underlätta vardagen. När någon annan tar hand om städningen blir det en sak mindre för dig att tänka på, plus att du får energi av att ha ett rent och väldoftande hem.

I ett välstädat hem kan du vila och ladda batterierna ordentligt, inför nästa läxläsning, fotbollsträning och föräldramöte.

Vårdnadstvist – en svår tid i Göteborg

8 Oct 2022

Vid separation i Göteborg är det inte nödvändigt att hamna i vårdnadstvist. Men skulle man göra det finns det hjälp att få genom en bra advokat som kan stötta.

Tiden hade gått fort och nu kände Kerstin att hon fick bestämma sig eller lägga locket på. För ett halvår sedan hade Sebastian börjat på hennes avdelning och redan från början hade det varit starka vibbar mellan dom båda. Men Kerstin var gift och hade två barn så att agera på känslan var inte tänkbart.

Det var inte det att de gjort något mer än att prata men det gick inte att tänka bort känslorna och nu hade hon berättat för maken Anton. Han hade blivit rasande och kastat ut henne. Sedan hade det brakat loss. Hon fick inte träffa barnen och han skulle begära enskild vårdnad. Hon skulle aldrig få se barnen igen.

Vårdnadstvist med bra avslut

Situationen var ohållbar och Kerstin hade därför tagit kontakt med en advokat. Denne försäkrade henne om att maken inte kunde hindra henne från att träffa barnen. Det som skulle hända nu var att det skulle bli en vårdnadstvist som skulle upp i domstol i Stockholm. Nu handlade det inte om Kerstin eller Anton utan om deras gemensamma barns bästa.

Både hennes och Antons advokat var väldigt bra och fick med mycket jobb dem båda att prata med varandra. Till sist fick de gemensam vårdnad och nu handlade det om samarbete. De var överens om att lämna barnen utanför oenigheterna. Det kändes bra och nu kunde de båda ta tag i sina liv igen.

Om du ska ut på hal is – öva på halkbana i Stockholm

14 Sep 2022

En halkbana i Stockholm är inte stängd för dig som har utländskt körkort men ingen halkutbildning. Kontakta din närmaste körskola för mer information.

Det är inte undra på att halkbanan är ett obligatoriskt inslag i den svenska körkortsutbildningen. I Sverige kan man inte ge sig ut bakom ratten på en personbil utan att ha goda praktiska kunskaper i hur man hanterar alla sorters väglag. Inte minst vintertid, när de isiga vägarna bjuder de svenska bilförarna stora utmaningar.

Det är dock inte så säkert att du som har ett utländskt körkort har fått halkbanan som en del av körkortsutbildningen. I Frankrike är det till exempel inte ett moment som många bilförare fått öva på. Men om du kommer från ett land där halkbanan inte ingår och du ska ut och köra på svenska vintervägar – hur gör du då?

Halkbana för dig med utländskt körkort i Stockholm

Om du vet att du ska ge dig ut på hal is i ett vintrigt Sverige, kan det vara en god idé att du övar lite först. Många städers halkbana är inte uteslutande till för elever på körskola, utan nyttjas till alla möjliga typer av bilistiska situationer. Du som privatperson kan mycket väl hyra in dig på halkbanan, för att få pröva på halkkörning under lite mer kontrollerade former.

Det finns också inget som hindrar dig som redan har ett utländskt körkort, att ta kontakt med en körskola i Sverige för att få extra hjälp med halkkörningen. Även om ditt körkort är giltigt även i Sverige. Ta kontakt med en körskola i närheten av där du bor, och diskutera vilka möjligheter det finns för dig att boka in en tid på halkbanan tillsammans med någon av deras körlärare.

Körning på halkbana i Stockholm

22 Aug 2022

Tar du körkort i Stockholm och det har blivit dags för körning på halkbana? Boka risktvåan med praktik i att köra på halt väglag under kontrollerade former.

För att ta ett körkort ingår det obligatoriska riskutbildningar, där eleven får mer kunskap om olika risker i trafiken. De kallas för riskettan och risktvåan, och båda behöver genomföras och klaras av för att kunna gå vidare med körkortsutbildningen.

Målsättningen med dessa utbildningar är att öka förståelsen för risker som kan uppstå i trafiken. Genom att bli en förare som kör på ett trafiksäkert sätt, vet du hur du ska framföra det fordon du kör under olika förhållanden. Nu är det lätt att köra på en halkbana i Stockholm, under kontrollerade former, möta olika situationer och se hur fordonet reagerar och även föraren.

Risktvåan – här ingår körning på halkbana

Risktvåan som handlar mer om att praktiskt lära sig, är fyra timmar lång och inleds med en teoretisk lektion. Här diskuteras olika situationer som kan uppstå ute i trafiken. Det som tas upp under lektionen är:

  • - mänskligt beteende
  • - bilens beteende
  • - körning under särskilda förhållanden </ul

    Efter avslutad genomgång får eleverna köra på halkbana, och upptäcka hur fordonet och eleven själv reagerar vid olika förutsättningar och vid olika underlag. De får bland annat lära sig att anpassa bilens hastighet till olika situationer. Genom att boka upp dig hos en körskola kan du snart köra halkbana i Stockholm. Väljer du att boka halkbana själv, behöver ändå en körskola intyga att riskettan är gjord.

Ett skinande leende med tandhygienist i Solna

19 Jul 2022

Det finns många anledningar till varför du behöver sköta om dina tänder. Gör det inte ensam, utan gå till en tandhygienist i Solna och få ett skinande leende.

Genom mänsklighetens historia har tandhälsa alltid varit viktig. Det är kanske inget som alla vet om. Många tänker nog att människors tänder var mycket dåliga förr i världen, och det var många som inte hade någon vidare bra tandvård. Däremot låg det mer i metoderna för att få bra tänder och mindre i att de inte försökte.

Världen har aldrig varit lika teknologiskt utvecklad som den är just nu. Därför finns det många verktyg och medel för att hålla en god tandhälsa. Du gör detta själv med bland annat tandborste och tandtråd. Du gör det också genom att kontinuerligt söka professionell tandvård från utbildade experter.

Tandhygienist och tandvård

Innan den teknologiska utvecklingen ägde rum, rekommenderades däremot många andra metoder för att ta hand om sina tänder. Tandborsten var ett tidigt verktyg, även om den inte var särskilt lik den vi har idag. I Norden var det vanligt med att tugga kåda för att ta hand om tänderna, eller att man vid dålig andedräkt lät en häst andas i ens mun.

Vare sig kåda eller hästar rekommenderas idag. Däremot används fortfarande tandpetare, och dessa uppfanns redan 3000 f.Kr. Först på 1940-talet kom sedan tandkrämen. Idag kan du få all tandvård du behöver av en professionell tandhygienist i Solna, och behöver inte oroa dig för att en häst ska andas i din mun.

Lekredskap för den viktiga leken

20 Jun 2022

Lek är någonting som är otroligt viktigt för barn. Leken kan handla om vad som helst egentligen. Och med lekredskap kan man stimulera deras lust till lek.

Leken påverkar barn. Den är till och med avgörande för barnets utveckling. Med leken kan barnet göra verkligheten greppbar och begriplig. Barnet kan kommunicera genom leken, inte minst med vuxna. De vuxna kan därmed få en förståelse för vilka känslor och tankar som rör sig i barnets huvud.

Leksaker och redskap för lek finns i en mängd olika former och utföranden. En av de allra vanligaste och mest universella leksakerna är förmodligen stenar och pinnar. Stenar kan agera pengar eller något att kasta prick med. Den finaste stenen blir ofta utsedd till en dyrbar diamant. En pinne kan man rita med i sanden. Eller så får den bli en trollstav.

Lekredskap för både fysik och fantasi

Förutom dessa universella leksaker – pinnar och stenar – finns det även konstruerade leksaker och redskap. Bilar, byggklossar, dockor. Sådant som man kan köpa i affären. Om man istället tittar utomhus hittar man även där en del. Kolla bara i en lekpark! Där finns rutschkanor, gungor, sandlådor, studsmattor och klätterställningar. Här får barnet även träna sin fysik och motorik i samband med leken.

Förutom fysik och motorik, motioneras även barnets fantasi när det finns miljöer som inbjuder till lek. För i leken får fantasin flöda. Och som Einstein lär ha sagt – fantasi är viktigare än kunskap. Att det finns inspirerande lekredskap är därför otroligt viktigt för barns utveckling.

Din vovve behöver tillgång till bra hundfoder

4 Jun 2022

Det finns många hundägare runt om i landet som behöver köpa hundfoder. Det finns hundmat för alla typer av hund. Vilken mat gillar din hund allra mest?

Som hundägare vill man att vovven mår bra och äter som den ska. Det brukar inte vara några problem att få hunden att äta några köttbullar, en kaka, glass eller ett paket med bacon. Men det är inte någon bra mat för vovven utan det behövs ett komplett hundfoder.

Det finns många olika sorters hundfoder som är anpassat för valp, vuxen, senior och aktiva hundar. Även foder för hundar med känslig mage eller allergi finns i utbudet. Hur väljer man då rätt hundfoder? Det du kan göra är att läsa på förpackningen vad den innehåller och vilka hundar maten är avsedd för.

Det finns olika sorters hundfoder

I det stora sortimentet av hundmat finns det både torrfoder och våtfoder. Det finns i olika smaker som kyckling, biff, lamm och nötkött. I vissa sorter så finns det även potatis och grönsaker. Man får helt enkelt prova sig fram och se vilken mat hunden mår bra av och tycker om.

Är dyr hundmat bättre än billig hundmat? Det finns det inget enkelt svar på då alla hundar är olika. Det finns ingen garanti för att hunden mår bättre bara för att maten kostar mycket. Det viktigaste är att hunden gillar maten och äter den och har en god hälsa. Så det finns inget rätt eller fel när det gäller val av hundfoder.

Asfaltera Uppfart - underlätta för barnen

18 Nov 2021

Som förälder idag står man inför helt nya utmaningar än vad man gjorde förr. Barn idag är mer inaktiva och det är en naturlig följd av det faktum att vi vuxna är det i många fall. Vi rör oss mindre idag än tidigare och som förälder så gäller det att föregå med gott exempel - och att underlätta för barnen. Att asfaltera uppfart är ett exempel på det senare.

Att asfaltera uppfart är att ge barnen en perfekt yta att leka på. Du har säkerligen sett filmer från USA där en asfalterad uppfart är given och där man gärna har en basketkorg i anslutning. Man kan använda ytan till mer än bara basket också. Dels så kan barnen hoppa hopprep, rita med kritor, skapa hopphagar och dels även utföra andra idrotter som exempelvis landhockey och bandy.

Kort sagt: väljer du att asfalterar uppfart så ger du dina barn en lekyta där endast fantasin sätter gränserna. Precis som det ska vara i samband med lek och rörelse.

Asfaltera uppfart - anlita rätt företag

Vårt nordiska klimat sätter större krav på att en asfaltering sker enligt konstens alla regler. Vintern tar ut sin rätt och just de kalla dagarna är de som skiljer en välgjord asfaltering mot ett fuskjobb. Det senare alternativet kan nämligen se väldigt bra ut till en början, men så fort vintern passerat så syns stora skador där asfalten spruckit och där stora - och mindre - hål kan synas.

Rådet är att du alltid undersöker vilka företag som kan asfaltera uppfart och att du ser till att kontakta så många referenser som möjligt. Gärna då långt bak i tiden: ju längre tillbaka du går - desto säkrare blir ditt val av företag. Att asfaltera uppfart är en investering. Ju bättre företag du anlitar, desto bättre blir också din investering.

En annan sak att kolla upp gäller marklov. Vissa asfalteringar - i synnerhet över gräsytor - kan påverka dräneringen. Kolla med Byggnadsnämnden i den kommun du bor i om vad som gäller och om en asfaltering av din uppfart skulle påverka exempelvis detaljplanen i området.

Föregå med gott exempel som förälder

Knäckfrågan ligger emellertid inte i att asfaltera uppfart. Vill du att dina barn ska röra på sig så är det också ditt ansvar. Det är du som ska föregå med gott exempel och visa vägen. Visa dina barn att lek och rörelse är roligt, visa tt träning är något man mår bra av - visa dem idrottens underbara värld. Sitter du stilla i soffan med din mobiltelefon - ja, då är det också det dina barn väljer att göra. Du bestämmer och stakar ut barnens framtid!

Ta hjälp av en barnvakt i Stockholm

28 Apr 2020

Den som arbetar och har familj i Stockholm vet hur det är. Det finns fler saker att hinna med än vad det finns timmar på dygnet, och såväl vardagarna som helgerna blir ofta fyllda av stress och dåligt samvete, inte minst när man har barn som får långa dagar på förskolan. Allt fler föräldrar i Stockholm väljer därför att ta hjälp av en barnvakt.

I och med att RUT-avdraget infördes har hushållsnära tjänster blivit tillgängliga för fler än de med höga inkomster. Numera är det vanligt att familjer tar hjälp med hemstädning, fönsterputsning och trädgårdsarbete, antingen för att man inte har tid eller för att man vill ha en professionellt utförd tjänst. Även barnpassning är en hushållsnära tjänst och därmed inkluderat i RUT-avdraget. Det har fått allt fler familjer att prova på barnpassning, för att fylla de luckor som uppstår när båda föräldrarna heltidsarbetar. Det finns nämligen flera positiva aspekter av att anlita en professionell barnvakt i Stockholm.

Skapa lugn och trygghet i vardagen

Med en barnvakt som man litar på kan man slappna av som förälder. Man hinner göra klart det där sista på jobbet utan att känna stress över att barnen är kvar på förskolan. Det gör att man både blir mer avslappnad och effektiv på sitt arbete och att man är mer harmonisk när man sedan kommer hem och träffar sina barn.

Även för barnet blir det naturligtvis lugnare och umgänget med föräldrarna handlar inte bara om att man ska hinna med olika saker. Den tid man har tillsammans kan man utnyttja till att umgås, skratta, leka och ha det trevligt.

Fler positiva förebilder

För ett barn kan en barnvakt, som man känner sig trygg med och tycker om, bli som en extra förälder eller storasyskon, någon man ser fram emot att träffa och som skapar positiva minnen för livet. Ett barn har lätt för att lära känna och knyta an till nya människor, och det är kanske framför allt föräldrarna som kan känna osäkerhet inför att lämna sina barn i någon annans ansvar. Då kan det kännas tryggt att vända sig till ett företag som erbjuder professionella barnvakter.

Företag som erbjuder barnvakter i Stockholm

Allt fler företag som erbjuder hushållsnära tjänster i Stockholm erbjuder även barnvakter. Den stora fördelen med att anlita en barnvakt från ett sådant företag är att man vet att den som passar ens barn har genomgått en anställningsintervju, har referenser och har bedömts vara kompetent och ansvarstagande. Dessutom får man i regel träffa flera olika barnvakter och kan sedan välja den som man tycker verkar bäst lämpad att ta hand om ens barn.

När man anlitar en barnvakt i Stockholm så kan man välja mellan en återkommande tjänst, där barnvakten exempelvis hämtar barnet på förskolan varje dag, går och leker eller går hem och äter mellanmål och umgås med barnet några timmar i väntan på att föräldrarna kommer hem. Men man kan också välja att bara anlita en barnvakt då och då, när vardagen kör ihop sig eller man kanske har någon nöjes- eller fritidsaktivitet man vill hinna med. För de föräldrar som känner att vardagen är svår att få ihop så rekommenderas verkligen att prova på att ta hjälp av en professionell barnvakt i Stockholm.

Anlita professionell hjälp och få livspusslet att gå ihop

3 Apr 2020

Svårt att få livspusslet att gå ihop? Ska ni gå på en tillställning dit ni inte kan ta med er barnen? Hur skulle det vara att låta någon annan passa barnen när ni behöver lite kvalitetstid?

Det kan kännas svårt ibland att få ihop allt som förälder. En vanlig hektisk vardag ska man arbeta, hämta och lämna på förskolan, handla och laga mat, städa och träna. Helst ska man också ha ett socialt liv och umgås med vänner och även göra en massa andra saker. Att vara en stressad förälder är inte roligt. Ibland fungerar det att ta hjälp av far- eller morföräldrar och de kan passa barnen medan man måste göra annat. Men det är en tillfällig lösning. Istället kan man anlita en professionell barnvakt som kommer och hjälper till när det passar en som bäst.

Barnen får full uppmärksamhet med skoj och lek

Tänk att istället ha någon som kan komma regelbundet varje vecka eller kanske varannan. Det skulle bli enklare för att planera och få ihop livet och barnen skulle också må bra av rutinen och samtidigt få full uppmärksamhet med skoj och lek. Kanske vill man undvika för långa dagar på förskolan vilket är svårt om man jobbar heltid. Då kan en barnvakt istället hoppa in och täcka upp. Ibland måste man också jobba över och då kan barnvakten snabbt hoppa in och ta hand om barnen.

Välj en barnvakt med personlighet och intressen som passar era barn

Det finns flera företag som kan förmedla en trygg och kompetent barnvakt. Det görs alltid en grundlig bakgrundskontroll av de barnvakter som förmedlas. När man kontaktar en förmedlare brukar man börja med att gå igenom vilka behov familjen har och vid vilka tillfällen man skulle behöva avlastning med barnen. Efter det fokuserar man på att hitta rätt barnvakt för barnen och familjen. Ofta så brukar det funka bäst med någon som passar med barnets personlighet och intressen. Men viktigt är också att man talar om vilka krav man har. Kanske det är något speciellt som är viktigt under barnpassningen? Är det någon egenskap som kan passa barnets personlighet extra bra? Företaget presenterar sen vid ett möte den barnvakt som de tror passar barnet och familjen bäst. Då har man också möjlighet att själv ställa frågor till barnvakten. Det är viktigt att man känner sig trygg och säker med valet av barnvakt. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.barnvaktstockholm.nu/

← Äldre inlägg