Lekar för barn

Blogg

RSS

Ett skinande leende med tandhygienist i Solna

19 jul 2022

Det finns många anledningar till varför du behöver sköta om dina tänder. Gör det inte ensam, utan gå till en tandhygienist i Solna och få ett skinande leende.

Genom mänsklighetens historia har tandhälsa alltid varit viktig. Det är kanske inget som alla vet om. Många tänker nog att människors tänder var mycket dåliga förr i världen, och det var många som inte hade någon vidare bra tandvård. Däremot låg det mer i metoderna för att få bra tänder och mindre i att de inte försökte.

Världen har aldrig varit lika teknologiskt utvecklad som den är just nu. Därför finns det många verktyg och medel för att hålla en god tandhälsa. Du gör detta själv med bland annat tandborste och tandtråd. Du gör det också genom att kontinuerligt söka professionell tandvård från utbildade experter.

Tandhygienist och tandvård

Innan den teknologiska utvecklingen ägde rum, rekommenderades däremot många andra metoder för att ta hand om sina tänder. Tandborsten var ett tidigt verktyg, även om den inte var särskilt lik den vi har idag. I Norden var det vanligt med att tugga kåda för att ta hand om tänderna, eller att man vid dålig andedräkt lät en häst andas i ens mun.

Vare sig kåda eller hästar rekommenderas idag. Däremot används fortfarande tandpetare, och dessa uppfanns redan 3000 f.Kr. Först på 1940-talet kom sedan tandkrämen. Idag kan du få all tandvård du behöver av en professionell tandhygienist i Solna, och behöver inte oroa dig för att en häst ska andas i din mun.

Lekredskap för den viktiga leken

20 jun 2022

Lek är någonting som är otroligt viktigt för barn. Leken kan handla om vad som helst egentligen. Och med lekredskap kan man stimulera deras lust till lek.

Leken påverkar barn. Den är till och med avgörande för barnets utveckling. Med leken kan barnet göra verkligheten greppbar och begriplig. Barnet kan kommunicera genom leken, inte minst med vuxna. De vuxna kan därmed få en förståelse för vilka känslor och tankar som rör sig i barnets huvud.

Leksaker och redskap för lek finns i en mängd olika former och utföranden. En av de allra vanligaste och mest universella leksakerna är förmodligen stenar och pinnar. Stenar kan agera pengar eller något att kasta prick med. Den finaste stenen blir ofta utsedd till en dyrbar diamant. En pinne kan man rita med i sanden. Eller så får den bli en trollstav.

Lekredskap för både fysik och fantasi

Förutom dessa universella leksaker – pinnar och stenar – finns det även konstruerade leksaker och redskap. Bilar, byggklossar, dockor. Sådant som man kan köpa i affären. Om man istället tittar utomhus hittar man även där en del. Kolla bara i en lekpark! Där finns rutschkanor, gungor, sandlådor, studsmattor och klätterställningar. Här får barnet även träna sin fysik och motorik i samband med leken.

Förutom fysik och motorik, motioneras även barnets fantasi när det finns miljöer som inbjuder till lek. För i leken får fantasin flöda. Och som Einstein lär ha sagt – fantasi är viktigare än kunskap. Att det finns inspirerande lekredskap är därför otroligt viktigt för barns utveckling.

Din vovve behöver tillgång till bra hundfoder

4 jun 2022

Det finns många hundägare runt om i landet som behöver köpa hundfoder. Det finns hundmat för alla typer av hund. Vilken mat gillar din hund allra mest?

Som hundägare vill man att vovven mår bra och äter som den ska. Det brukar inte vara några problem att få hunden att äta några köttbullar, en kaka, glass eller ett paket med bacon. Men det är inte någon bra mat för vovven utan det behövs ett komplett hundfoder.

Det finns många olika sorters hundfoder som är anpassat för valp, vuxen, senior och aktiva hundar. Även foder för hundar med känslig mage eller allergi finns i utbudet. Hur väljer man då rätt hundfoder? Det du kan göra är att läsa på förpackningen vad den innehåller och vilka hundar maten är avsedd för.

Det finns olika sorters hundfoder

I det stora sortimentet av hundmat finns det både torrfoder och våtfoder. Det finns i olika smaker som kyckling, biff, lamm och nötkött. I vissa sorter så finns det även potatis och grönsaker. Man får helt enkelt prova sig fram och se vilken mat hunden mår bra av och tycker om.

Är dyr hundmat bättre än billig hundmat? Det finns det inget enkelt svar på då alla hundar är olika. Det finns ingen garanti för att hunden mår bättre bara för att maten kostar mycket. Det viktigaste är att hunden gillar maten och äter den och har en god hälsa. Så det finns inget rätt eller fel när det gäller val av hundfoder.

Asfaltera Uppfart - underlätta för barnen

18 nov 2021

Som förälder idag står man inför helt nya utmaningar än vad man gjorde förr. Barn idag är mer inaktiva och det är en naturlig följd av det faktum att vi vuxna är det i många fall. Vi rör oss mindre idag än tidigare och som förälder så gäller det att föregå med gott exempel - och att underlätta för barnen. Att asfaltera uppfart är ett exempel på det senare.

Att asfaltera uppfart är att ge barnen en perfekt yta att leka på. Du har säkerligen sett filmer från USA där en asfalterad uppfart är given och där man gärna har en basketkorg i anslutning. Man kan använda ytan till mer än bara basket också. Dels så kan barnen hoppa hopprep, rita med kritor, skapa hopphagar och dels även utföra andra idrotter som exempelvis landhockey och bandy.

Kort sagt: väljer du att asfalterar uppfart så ger du dina barn en lekyta där endast fantasin sätter gränserna. Precis som det ska vara i samband med lek och rörelse.

Asfaltera uppfart - anlita rätt företag

Vårt nordiska klimat sätter större krav på att en asfaltering sker enligt konstens alla regler. Vintern tar ut sin rätt och just de kalla dagarna är de som skiljer en välgjord asfaltering mot ett fuskjobb. Det senare alternativet kan nämligen se väldigt bra ut till en början, men så fort vintern passerat så syns stora skador där asfalten spruckit och där stora - och mindre - hål kan synas.

Rådet är att du alltid undersöker vilka företag som kan asfaltera uppfart och att du ser till att kontakta så många referenser som möjligt. Gärna då långt bak i tiden: ju längre tillbaka du går - desto säkrare blir ditt val av företag. Att asfaltera uppfart är en investering. Ju bättre företag du anlitar, desto bättre blir också din investering.

En annan sak att kolla upp gäller marklov. Vissa asfalteringar - i synnerhet över gräsytor - kan påverka dräneringen. Kolla med Byggnadsnämnden i den kommun du bor i om vad som gäller och om en asfaltering av din uppfart skulle påverka exempelvis detaljplanen i området.

Föregå med gott exempel som förälder

Knäckfrågan ligger emellertid inte i att asfaltera uppfart. Vill du att dina barn ska röra på sig så är det också ditt ansvar. Det är du som ska föregå med gott exempel och visa vägen. Visa dina barn att lek och rörelse är roligt, visa tt träning är något man mår bra av - visa dem idrottens underbara värld. Sitter du stilla i soffan med din mobiltelefon - ja, då är det också det dina barn väljer att göra. Du bestämmer och stakar ut barnens framtid!

Ta hjälp av en barnvakt i Stockholm

28 apr 2020

Den som arbetar och har familj i Stockholm vet hur det är. Det finns fler saker att hinna med än vad det finns timmar på dygnet, och såväl vardagarna som helgerna blir ofta fyllda av stress och dåligt samvete, inte minst när man har barn som får långa dagar på förskolan. Allt fler föräldrar i Stockholm väljer därför att ta hjälp av en barnvakt.

I och med att RUT-avdraget infördes har hushållsnära tjänster blivit tillgängliga för fler än de med höga inkomster. Numera är det vanligt att familjer tar hjälp med hemstädning, fönsterputsning och trädgårdsarbete, antingen för att man inte har tid eller för att man vill ha en professionellt utförd tjänst. Även barnpassning är en hushållsnära tjänst och därmed inkluderat i RUT-avdraget. Det har fått allt fler familjer att prova på barnpassning, för att fylla de luckor som uppstår när båda föräldrarna heltidsarbetar. Det finns nämligen flera positiva aspekter av att anlita en professionell barnvakt i Stockholm.

Skapa lugn och trygghet i vardagen

Med en barnvakt som man litar på kan man slappna av som förälder. Man hinner göra klart det där sista på jobbet utan att känna stress över att barnen är kvar på förskolan. Det gör att man både blir mer avslappnad och effektiv på sitt arbete och att man är mer harmonisk när man sedan kommer hem och träffar sina barn.

Även för barnet blir det naturligtvis lugnare och umgänget med föräldrarna handlar inte bara om att man ska hinna med olika saker. Den tid man har tillsammans kan man utnyttja till att umgås, skratta, leka och ha det trevligt.

Fler positiva förebilder

För ett barn kan en barnvakt, som man känner sig trygg med och tycker om, bli som en extra förälder eller storasyskon, någon man ser fram emot att träffa och som skapar positiva minnen för livet. Ett barn har lätt för att lära känna och knyta an till nya människor, och det är kanske framför allt föräldrarna som kan känna osäkerhet inför att lämna sina barn i någon annans ansvar. Då kan det kännas tryggt att vända sig till ett företag som erbjuder professionella barnvakter.

Företag som erbjuder barnvakter i Stockholm

Allt fler företag som erbjuder hushållsnära tjänster i Stockholm erbjuder även barnvakter. Den stora fördelen med att anlita en barnvakt från ett sådant företag är att man vet att den som passar ens barn har genomgått en anställningsintervju, har referenser och har bedömts vara kompetent och ansvarstagande. Dessutom får man i regel träffa flera olika barnvakter och kan sedan välja den som man tycker verkar bäst lämpad att ta hand om ens barn.

När man anlitar en barnvakt i Stockholm så kan man välja mellan en återkommande tjänst, där barnvakten exempelvis hämtar barnet på förskolan varje dag, går och leker eller går hem och äter mellanmål och umgås med barnet några timmar i väntan på att föräldrarna kommer hem. Men man kan också välja att bara anlita en barnvakt då och då, när vardagen kör ihop sig eller man kanske har någon nöjes- eller fritidsaktivitet man vill hinna med. För de föräldrar som känner att vardagen är svår att få ihop så rekommenderas verkligen att prova på att ta hjälp av en professionell barnvakt i Stockholm.

Anlita professionell hjälp och få livspusslet att gå ihop

3 apr 2020

Svårt att få livspusslet att gå ihop? Ska ni gå på en tillställning dit ni inte kan ta med er barnen? Hur skulle det vara att låta någon annan passa barnen när ni behöver lite kvalitetstid?

Det kan kännas svårt ibland att få ihop allt som förälder. En vanlig hektisk vardag ska man arbeta, hämta och lämna på förskolan, handla och laga mat, städa och träna. Helst ska man också ha ett socialt liv och umgås med vänner och även göra en massa andra saker. Att vara en stressad förälder är inte roligt. Ibland fungerar det att ta hjälp av far- eller morföräldrar och de kan passa barnen medan man måste göra annat. Men det är en tillfällig lösning. Istället kan man anlita en professionell barnvakt som kommer och hjälper till när det passar en som bäst.

Barnen får full uppmärksamhet med skoj och lek

Tänk att istället ha någon som kan komma regelbundet varje vecka eller kanske varannan. Det skulle bli enklare för att planera och få ihop livet och barnen skulle också må bra av rutinen och samtidigt få full uppmärksamhet med skoj och lek. Kanske vill man undvika för långa dagar på förskolan vilket är svårt om man jobbar heltid. Då kan en barnvakt istället hoppa in och täcka upp. Ibland måste man också jobba över och då kan barnvakten snabbt hoppa in och ta hand om barnen.

Välj en barnvakt med personlighet och intressen som passar era barn

Det finns flera företag som kan förmedla en trygg och kompetent barnvakt. Det görs alltid en grundlig bakgrundskontroll av de barnvakter som förmedlas. När man kontaktar en förmedlare brukar man börja med att gå igenom vilka behov familjen har och vid vilka tillfällen man skulle behöva avlastning med barnen. Efter det fokuserar man på att hitta rätt barnvakt för barnen och familjen. Ofta så brukar det funka bäst med någon som passar med barnets personlighet och intressen. Men viktigt är också att man talar om vilka krav man har. Kanske det är något speciellt som är viktigt under barnpassningen? Är det någon egenskap som kan passa barnets personlighet extra bra? Företaget presenterar sen vid ett möte den barnvakt som de tror passar barnet och familjen bäst. Då har man också möjlighet att själv ställa frågor till barnvakten. Det är viktigt att man känner sig trygg och säker med valet av barnvakt. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.barnvaktstockholm.nu/

Få avlastning - lättare än vad du tror

18 mar 2020

Att hitta någon som är pålitlig, bra och prisvärd när det kommer till att passa barnen behöver inte vara svårt. Kontakta företag med rätta värden och välutbildad, certifierad personal.

Alla barnfamiljer har någonting gemensamt och det är att de i vissa fall behöver en barnvakt. En del familjer har större behov än andra, men alla kräver samma saker – att nannyn ska vara positiv, snäll, flexibel och lyhörd. Att lämna sina barn för barnpassning åt en okänd person kan vara tufft. Därför kan det vara smart att anlita en nanny via ett företag specialiserat inom området. Ett stort plus i det här sammanhanget är att firman gör en förundersökning på alla barnvakter som arbetar där samt ser till att de innehar alla nödvändiga certifikat för att passa barn. Företagen garanterar alltid ett lyckat uppdrag och kan erbjuda hjälp både vid akuta fall eller med jämna mellanrum. Med andra ord har barnpassning blivit lättare och säkrare jämfört med förr.

Ett barn kastar kudde på en kvinna

Rätt barnvakt åt ditt barn

Barnpassning handlar om ett samspel barnvakt och barn emellan. Det är inte alltid det lättaste att lära känna varandra snabbt och komma överens om allting på en gång. Därför är det extra viktigt att ge nannyn tid att anpassa sig till barnens rytm, intressen och kommunikationssätt. Precis lika viktigt är det också att informera barnvakten om vad som önskas av denna. Vad ska en nanny vara uppmärksam på? Finns det något som absolut måste göras under själva barnpassningen? Är det speciell mat som ska serveras? Alla dessa frågor bör diskuteras i förhand för att allt ska gå bra. Rätt barnvakt är den informerade barnvakten.

Om du inte är nöjd

Låt oss säga att du hittat rätt företag med barnvakter som både är certifierade och glada över att ta hand om dina barn. Allt verkar rätt tills det ändå inte är det. Vad händer om du trots allt inte är nöjd med tjänsten? En del företag som erbjuder barnpassning har infört en ”prova på” – tjänst. Det betyder att föräldrarna kan anlita en utvald barnvakt för ett kortare uppdrag (detta betyder mindre antal timmar jämfört med tidslängden på ett vanligt uppdrag) utan att behöva betala för tjänsten. Under provuppdraget kan föräldrarna närvara för att medverka eller få en uppfattning om nannyn. Givetvis går det även att lämna barnen själva en stund. Genom ”prova på” – tjänsten minimeras chansen till missnöje vid ett riktigt betalt uppdrag. Vi rekommenderar att läsa mer på denna sajt: https://www.barnpassningstockholm.nu/

Skaffa inbrottsäker ytterdörr

17 mar 2020

En mardröm för alla barnfamiljer är att barnen lyckas få upp dörren och springer ut, utan att föräldrarna vet om det. Ibland kan man läsa om ett och annat barn som har sprungit ut i pyjamas när föräldrarna har legat och sovit, och lyckats få både polis och annan räddningspersonal att leta upp dem.

Det är då som föräldrarna önskar att de hade haft ett lås som är mer eller mindre omöjligt att låsa upp för små barn. Många märker inte att barnen iakttar sina föräldrar noga. De är också nyfikna och undrar vad som finns där ute som också är så intressant.

Detta kan man göra

Vill man ha en riktigt säker dörr, med ett säkert lås, bör man skaffa sig ett elektroniskt lås. Sådana dörrar som har en kod, kan man inte öppna endast genom att dra ner handtaget. Man måste först låsa upp dörren inifrån och sedan ta sig ut. Ett litet barn har svårt att kunna låsa upp en dörr, då det krävs att man vrider om låset innan man öppnar dörren. Ett barn som har iakttagit föräldrarna ser bara att de trycker ner handtaget innan de går ut. Om sedan ett litet barn försöker och lyckas dra ner handtaget så misslyckas de med att få upp dörren.

Anlita låssmed för säkra dörrar

En annan fördel med ett elektroniskt lås är att de är så gott som omöjliga för inbrottstjuvar att ta sig in genom. En tjuv vill enkelt kunna manipulera låset och ta sig in. Men har man ett elektroniskt lås, då måste man bräcka hela dörrkarmen och få loss dörren för att kunna ta sig in. Det innebär att tjuven måste vara otroligt stark, ha en jättelik kofot med sig och dessutom kunna häva kofoten så att hela förrkarmen går sönder. Och inte ens då är det säkert att dörren går upp. En låssmed kan installera ett sådant inbrottssäkert lås som endast öppnas med en kod.

Googla "låssmed Järfälla"

Det är ju enkelt att hitta det man söker efter, på internet. Om man öppnar googles söksida så kan man googla "låssmed Järfälla" för att hitta någon sådan låssmed som kan komma och fixa en inbrottssäker dörr med ett elektroniskt lås. Först efter det kan du, som är förälder till små barn, pusta ut, för då vet du att ditt lilla barn i alla fall inte kan öppna dörren på egen hand och springa ut medan du ligger och sover.

Ledarskapsutbildning ger bättre pedagogik

17 feb 2020

Att barn behöver pedagogik och rätt sådan är ett vedertaget faktum som alla kan relatera till. Men, få tänker på att detta även gäller vuxna. Om vi tar en förskola som exempel så har barnen sina förskollärare som hela tiden följer en läroplan och som hela tiden ser till att alla hänger med i sin egen takt.

Förskolläraren är väl bekant - och utbildad inom - pedagogik för barn och kan anpassa sin undervisning utifrån varje barn och där hon hela tiden varvar in leksamma moment, använder pedagogiska verktyg och sin - och barnens - kroppar för att alla ska tycka att det är lustfyllt. En utbildad förskolelärare ger barnen redskap och verktyg som de sedan har med sig genom hela livet. Det kan alla förstå och relatera till.

Men, hur ser det ut högre upp i näringskedjan? Förskoleläraren har också en chef att svara för - en chef som saknar alla typ av pedagogik och som inte alls är van vid att hantera folk. Kan detta ändras - kan denne chef och föreståndare nå alla anställda och skapa en god, sund stämning? Ja, men det kommer av allt att döma krävas en ledarskapsutbildning.

Kvinna och bebis leker med klossar och nallebjörn

Bra chefer har erfarenheter av en ledarskapsutbildning

Vi lämnar förskolan och säger istället något som alla förmodligen kan - eller kommer - att känna igen: den dåliga ledaren. Det spelar ingen roll om det handlar om idrott eller om yrkeslivet - de flesta av oss har någon gång stött på en ledare som inte klarar av sitt uppdrag och som, en följd av detta, får gruppen mot sig.

Hur ett dåligt ledarskap kan te sig är olika. Vissa har erfarenheter av skrikande chefer, andra av tystlåtna, buttra sådan medan vissa kanske till och med stött på rena mobbare. Oavsett vilket - det är inget ledarskap som drar en grupp vare sig framåt eller uppåt och en sådan ledare brukar också sällan bli kvar särskilt länge på en och samma arbetsplats.

Vi vänder på steken och ställer oss frågan om alla haft erfarenhet av en bra ledare? Det är intressant att jämföra en sådan med en sämre chef. Den förre har sällan fötts till ledare. Vissa tror att man föds till att leda andra. Riktigt så är det inte. Man kan ha egenskaper som gör en bättre lämpad, men för att blir en riktigt bra ledare så måste man - på samma sätt som barn på en förskola - formas fram och utbildas. Därför är det ofta en gemensam nämnare mellan bra chefer att de gått en ledarskapsutbildning.

Anmäl dig till en ledarskapsutbildning

Man kanske inte föds till en ledare, men man kan definitivt formas till att bli en sådan. Det handlar sällan om några avancerade ingrepp, en ledarskapsutbildning ger verktyg i de personliga egenskaperna som gör att man blir bättre på att leda en grupp människor.

Man lär sig att vara positiv, man lär sig vikten av att vara lyhörd, man lär sig hantera motgångar gemensamt och man lär sig att hantera olika typer av konflikter. Till detta får man kunskap om hur man delegerar, hur man ställer krav, sätter målbilder - och når dessa - samt hur man får en grupp att arbeta gemensamt och inte individuellt.

Det handlar om att både kunna hantera människor och att kunna hantera den specifika sfär man är verksam inom - hockey, fotboll, aktier, reklam: allt - och kombinera dessa detaljer. Genom att delta i en ledarskapsutbildning så slipas man till att bli den chef och ledare man alltid velat ha själv.

Läs mer om ledarutveckling på https://scmi.se/

Låt en nanny bli en tillgång i vardagen

14 feb 2020

Bor ni i Stockholm och har svårt att få ihop vardagspusslet med jobb och familj? Eller längtar ni kanske efter en kväll på tu man hand? Anlita en trygg och pålitlig nanny i Stockholm!

Konsten att bolla både familj, barn, jobb och fritidsaktiviteter är inte alltid det enklaste. Många kämpar och pusslar för att få ihop vardagen, och har man inte hjälp via närboende släkt och vänner kan det bli riktigt knepigt ibland. Känner ni igen er? Då kanske en professionell nanny i Stockholm skulle kunna vara något för er. Idag finns det gott om riktigt bra förmedlingar att vända sig till om man är ute efter en trygg, lekfull och pålitlig nanny att hjälpa till med barnen när tiden tryter eller scheman krockar. Samtliga seriösa och stora förmedlingar är naturligtvis väldigt noggranna med vilka nannys de anställer och förmedlar, så att såväl barnen som ni föräldrar ska kunna känna er trygga.

En nanny för olika tillfällen och behov

Alla familjer är olika, med olika behov och förutsättningar som formar livet. Just därför kan ni självklart skräddarsy er nannytjänst så att det fungerar med det liv ni lever och de behov ni har i just er familj. Somliga önskar regelbunden hjälp på veckodagarna, andra vill ha en heltidsanställd nanny och en del vill bara ha avlastning någon gång ibland för att kanske gå på en dejt eller två. Ni bestämmer själva vilket upplägg som passar er. Detsamma gäller förstås val av nanny. Känns det inte bra med den första - prova en annan! Det är viktigt att hela familjen känner bra personkemi med nannyn, och att personen verkar ha de egenskaper som krävs för att ta hand om barn på bästa sätt. Med andra ord - var inte rädda för att vara kräsna.

Flexibilitet är viktigt

Många familjer som väljer att anlita en nanny uppskattar flexibilitet och möjligheten att kunna ringa in barnpassning med kort varsel. När saker och ting t ex kör ihop sig på jobbet, ett möte drar ut på tiden eller en sista minuten-inbjudan till en middag dyker upp - är det skönt att veta att det faktiskt är möjligt att få hjälp av en nanny trots att tiden är något knapp. Det allra bästa är förstås om man kan använda sig av en och samma nanny hela tiden, men de flesta förmedlare kan också erbjuda tillfälliga ersättare om det skulle behövas.

Golv som passar barnlekar

27 nov 2019

Har du också lagt märke till att de flesta barn leker på golvet? Om barnens lekar som för det mesta ska ske på golvet är det viktigt att golvet är väl isolerat. Bor man då i ett äldre hus, och man vill vara säker på att inte barnen blir förkylda kan man alltid ta kontakt med en golvläggare i Stockholm, som kan komma och lägga en heltäckningsmatta där barnen kan leka. Hittar man en riktigt varm heltäckningsmatta kan man vara trygg med att barnen inte fryser, blir kalla och förkylda.

Det går ju att lägga en heltäckningsmatta även själv, om man nu inte vill anlita en golvläggare. Det är ingen dum idé alls att lägga en heltäckningsmatta som inte blir fastlimmad i trägolvet. Har man ett nytt trägolv, eller alldeles nyss gjort en fin omslipning av sitt fina trägolv, så kan man skydda det med en heltäckningsmatta. 

Limma inte fast heltäckningsmattan

Sköna golv av golvläggare i Stockholm

Genom att mäta ut så att man har ett exakt mått för heltäckningsmattan, så slipper man limma fast den i golvet. Vill man, kan man alltid ta bort golvlisterna och spika fast dem sedan man har lagt en heltäckningsmatta, så ser man på så sätt till så att mattan sitter på sin plats. När barnen sedan har vuxit upp, och inte har de flesta lekarna på golvet, kan man bara ta bort matten. Under den har man sedan sitt fina trägolv intakt. På samma sätt kan man skydda den om man har husdjur, eller om man ofta går in med smutsiga skor. Då kan man skydda det fina trägolvet med en fin matta. Är det fina trägolvet i hallen är det bästa, om man lägger en matta som har skyddande plastunderlag, så att inte nederbörd eller fukt hotar det fina trägolvet.

Hitta golvläggare i Stockholm

Ibland kan man helt enkelt behöva få tag i en duktig golvläggare. Tycker man att det är svårt att hitta en duktig golvläggare, kan man pröva med att gå till en matthandlare. Många matthandlare erbjuder sig att komma ut med mattan och lägga in den hos folk. Det kostar inte så mycket att få en golvläggare som kommer och lägger en heltäckningsmatta. En sådan, ser ofta till att ha med sig en extra stor heltäckningsmatta och skär till den på plats så att den sitter perfekt på golvet. Är man det minsta osäker på hur man ska göra är det bättre att anlita en proffsig golvläggare.

Tänk att det finns juridik för familjer!

7 nov 2019

Familjejuridik, eller humanjuridik, kallas den slags juridik som lagstiftar om hur familjer ska ha det. Det är ju lite sorgligt när familjer inte kan hålla sams. Det är sorgligt så länge det handlar om "normala" familjeförhållanden, alltså när det inte förekommer våld, övergrepp, misshandel eller andra horribla saker. Men även "normala" föräldrar kan gräla och vara osams. Det allra bästa, är ju om man bara klarar av att lägga de egna åsikterna och tvister åt sidan och ägna sin dyrbara tid åt barnet, eller barnen. Det är deras barndom och deras tid som det handlar om, och det handlar om några få år – sett till ett helt liv som kan pågå i 80-90 år, eller till och med 100 år. Så varför gräla och tvista om 8-10 år, när man ändå har resten av tiden på sig att bry sig om sitt barn och ge det ett bra liv? Läs mer om gemensam vårdnad på: gemensamvårdnad.com.

Då behöver man ta strid för barn

Men är det så att man har utsatts för våld, hot om våld eller om barnet har varit med om misshandel eller övergrepp, då måste man utnyttja den möjlighet som finns att skydda barnet mot en dålig förälder. Och det måste fastställas – en förälder som utövar våld, är ingen bra förälder. Att ett barn ska behöva stå ut med våld är inte bra – vad blir det för slags vuxen individ, om en sådan ska vänja sig vid att en förälder tar till våld? Våld är skadligt. Det är inte alla myndigheter som tar det på allvar, även om det är olagligt att slå sina egna barn. Är det på det sättet, bör den andra föräldern ta våldet på allvar och begära att få ensam vårdnad om barnet. Om den andra föräldern (som utövar våld) inte går med på enskild vårdnad, bör man anlita en duktig advokat som kan hjälpa förälder och barn, så att barnet inte ska behöva stå ut med att bli slagen och misshandlad.

Anlita rätt advokat för barnets skull

Är det så att behöver skydda sitt barn, mot en förälders våld, behöver man anlita rätt slags advokat som kan hjälpa en i det svåra arbete som det innebär att få enskild vårdnad om ett barn, när den andra föräldern motsätter sig det och inte är bra för barnet, om föräldern utövar våld och misshandel mot barnet. En advokat vet nämligen hur man bör gå till väga för att få ensam vårdnad i ett sådant nödläge.

Finns det bambutandborste för barn?

2 okt 2019

Det har väl knappast undgått någon att många barn som är ute och demonstrerar för klimatet och miljön. Senast den 20 och 27 september var det väl allt som allt över 7,6 miljoner människor som var ute och demonstrerade för att FN:s klimatpanel skulle förstå att människor vill rädda den här planeten, plantorna och de vilda djuren från utrotning. Att börja borsta sina tänder med en bamboo toothbrush är en bra sådan åtgärd.

Det sägs ju att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. När det kommer till miljön, kan hela det galopperande klimatet och miljöförstöringen göra så att man blir apatisk och villrådig. Den största miljöboven är än så länge industrierna och fabrikerna. Och de lär fortsätta sitt vidriga sätt, om inte vi människor gör något åt det. Det sätt som vi, människor kan göra, är att genom att sluta konsumera plast, visa fabriks- och industriägarna att vi vill att de ska producera sina varor på ett helt annat sätt, eller hur? Så vill vi rädda klimatet och miljön, bör vi alla agera annorlunda.

Barn är miljömedvetna från början

Skaffa bambutandborste nu!

Det är barnen som har reagerat mest på att vi står inför ett klimathot. Det ser vi på de demonstrationståg som vi har sett i länder runt om på jorden; det är barnen som ska ta över en planet som vi, i vuxenvärlden har förstört. Det är klart att det är de som är mest miljömedvetna just därför. Så vad vi, som är vuxna och som har barn, kan göra, är att från början lära dem de miljövänliga vanorna.

Välj en tandborste som är av bambu

Vad är bättre då än att välja en miljövänlig tandborste, tillverkad av bambu? Bambu är till skillnad från plasttandborstar, nedbrytbar och bidrar på så vis inte till nedskräpningen, till sopberget, utan förmultnar, om den bara får rätt villkor och jord och mylla. Vi måste ju alla, välja varor, saker och ting som är gjorda av ett sådant material som bryts ner i jorden, blir till nya plantor och som kan absorbera koldioxid i atmosfären så att vi får en hälsosam atmosfär på nytt. Det finns ju fabriker som redan idag tänker på miljön. Det gäller att få med alla fabriker och industrier på samma tåg, så att alla industrier producerar enbart saker som är nebrytbara och som inte blir till plaster som flyter omkring ute på haven. Så varken kan eller vill vi inte ha det!

Svenska magiker

21 aug 2019

Ska du arrangera ett event eller en fest är det alltid uppskattat med någon form av underhållning. Varför inte bjuda på spänning med en svensk magiker? 

Magi och trolleri har fascinerat stora som små i alla tider. Det är något visst med det okända och att man inte kan begripa hur det går till. Känslan att det kanske, kanske är på riktigt fast hjärnan säger att det bara är ett trick av en fingerfärdig trollkarl eller magiker.

magiker

Olika typer av magi

Det finns många varianter av magi, allt från en vanlig trollkarl som står på en scen och utför trick, till kortspecialister och salongs- och close up-magiker. Vissa är också specialiserade på företagsevent eller en ung publik med barn och ungdomar.

Det är extra uppskatt när magikern involverar publiken på olika sätt i tricken. På fester och företagsevent är det ett effektivt sätt att få fart på en trög publik efter långa konferenser eller sittningar.

Får fart på festen

Vanliga tillställningar för en magiker är konferenser, företagsfester, privatfester, barnkalas, studentskivor, klubbkvällar och så vidare. Man kan till exempel välja en att ha en kringgående magiker på minglet som går runt och gör sina imponerade trick bland stående minglare. En riktigt bra icebreaker som garanterat får fart på gäster och deltagare. 

Underhållning som sticker ut

Grunden i en magisk show är självfallet att underhålla men även att ska "wow-känslor" bland publiken. Det blir en minnesvärd kväll för alla inblandade som det kommer att pratas länge om. På mastiga och tunga konferenser är det ett mycket effektivt avbrott för att få ny energi och inspiration.

En duktig magiker har en fenomenal förmåga avleda uppmärksamheten för en magisk känsla. Många års träning skapar en stor skicklighet och fingerfärdighet som skapar magi.

Att få en liten eller stor publik att tappa hakan i realtid är är en stor konst som bara ett fåtal människor klarar av. Det gäller också att få publiken delaktig och skratta och glädjas. Minst lika viktigt som magin och trollkonsterna är att få med sin publik genom en kommunikation som man förstår. Att få med sig publiken, gammal som ung, är också en konst.

Mystiken fängslar

En bidragande orsak till att magiker och trollkarlar alltid fängslar är att man får publiken att tänka till och försöka förstå hur i hela världen det gick till? Det släpper fram barnet i betraktarna och ofta blir det föremål för livliga diskussioner. Gjorde magikern möjligen si och så för att det skulle se ut som... Förklaringarna är många hos publiken med ingen VET ju faktiskt hur det till.

Hos vissa blir det en blandning av faschination och frustration när man inte lyckas lista ut hur det gick till. Det måste ju vara illusioner för inte kan det väl vara riktig magi? 

← Äldre inlägg