Lekar för barn

Körning på halkbana i Stockholm

Tar du körkort i Stockholm och det har blivit dags för körning på halkbana? Boka risktvåan med praktik i att köra på halt väglag under kontrollerade former.

För att ta ett körkort ingår det obligatoriska riskutbildningar, där eleven får mer kunskap om olika risker i trafiken. De kallas för riskettan och risktvåan, och båda behöver genomföras och klaras av för att kunna gå vidare med körkortsutbildningen.

Målsättningen med dessa utbildningar är att öka förståelsen för risker som kan uppstå i trafiken. Genom att bli en förare som kör på ett trafiksäkert sätt, vet du hur du ska framföra det fordon du kör under olika förhållanden. Nu är det lätt att köra på en halkbana i Stockholm, under kontrollerade former, möta olika situationer och se hur fordonet reagerar och även föraren.

Risktvåan – här ingår körning på halkbana

Risktvåan som handlar mer om att praktiskt lära sig, är fyra timmar lång och inleds med en teoretisk lektion. Här diskuteras olika situationer som kan uppstå ute i trafiken. Det som tas upp under lektionen är:

  • - mänskligt beteende
  • - bilens beteende
  • - körning under särskilda förhållanden </ul

    Efter avslutad genomgång får eleverna köra på halkbana, och upptäcka hur fordonet och eleven själv reagerar vid olika förutsättningar och vid olika underlag. De får bland annat lära sig att anpassa bilens hastighet till olika situationer. Genom att boka upp dig hos en körskola kan du snart köra halkbana i Stockholm. Väljer du att boka halkbana själv, behöver ändå en körskola intyga att riskettan är gjord.

22 Aug 2022