Lekar för barn

Barn måste skyddas från solens skadliga strålar

Snart är det sommar och vi beger oss ut för att äntligen spendera vår tid utomhus. Det är många timmars mörker och kyla som sommarens värme och ljus ska kompensera. Då gäller det att vi tar tillvara möjliga mesta när det kommer till sommardagar. Både barn och vuxna vill vara ute, men vi vill och bör inte utsättas oss samtidigt för solens skadliga strålar.

För att ta del av värmen och ljuset men inte skada av UV-strålarna gäller det att vi kan vistas ute, men i skugga. I Sydeuropa har man förstått detta och har inga uteplatser utan att ombesörja för skuggan utomhus. Just för att vi inte har förstått solens skadliga inverkan på oss ljushyade nordbor har många skadats av UV-strålarna och drabbats av hudcancer och brända ben. Ändå är det inget som när man verkligen kommer till solen ner i södra Europa. Där blir var och varannan bränd med hudflagor som följd.

När det kommer till våra barn, och särskilt gäller det våra småbarn och babyar behöver de mer än någon annan riktigt bra skydd för att de ska kunna vistas utomhus. Ett stort parasoll är viktigt att ta med till stranden, i trädgården och på pick-nicken.

Vi behöver solskydd även inomhus

Även inomhus vill vi och bör vi skydda oss mot solens skadliga strålar. Blir det för varmt till exempel på kontoret blir det svårt för dem som arbetar där att koncentrera sig och arbeta effektivt. Det är då fönstermarkiser ska användas. Då kan man välja på markiser som är typiska fönstermarkiser, som hänger rakt ner, korgmarkiser som formar sig som korgar ovan fönstret. Man kan även har markiser som täcker hela terasser eller altaner, för balkonger. Man kan till och med välja en markis som går längs marken och bildar ett vindskydd.

När du ska välja leverantör

När du ska välja leverantör är det viktigt att välja någon som kommer och installerar dem hos dig. Då anpassar de de produkter som du har köpt till den form som gör att du får ut mest av dem. Välj någon som har lång erfarenhet av att leverera markiser och persienner. Med tanke på att markiser är ute hela somrarna och för att du inte ska behöva köpa nya varje år är det viktigt att köpa produkter av hög kvalitet som håller några säsonger. Varför inte välje en leverantör som är nära dig där du bor. Googla då till exempel markiser Sollentuna för att få träffar på företag som säljer markiser nära dig. Läs mer om leverantör av markiser i Sollentuna på: http://www.markisersollentuna.se.

27 Apr 2018