Lekar för barn

Behovet av bil är högre för en barnfamilj

För många är bilen en absolut nödvändighet. Detta gäller främst personer som bor i mindre städer, på glesbygden eller i städer som har sämre kommunikationer. En familj i exempelvis Härnösand kommer tvivelsutan att vara mer beroende av sin bil än vad en motsvarande familj i Stockholm är det. Därmed dock inte sagt att en familj i Stockholm saknar ett behov av bil.

Vi har här medvetet betonat ordet familj och vi har gjort det av en anledning: en familj har ett större behov än vad man som singel har det. Får man barn så ändras vanorna. Plötsligt måste man planera för att storhandla, man måste kunna köra barn till skola, aktiviteter och vänner och där man fortfarande själv också ska kunna ta sig till- och från jobbet. Bilen blir ett måste - men bilen rimmar generellt sett illa med just barn.

Barn har dels en förmåga att vilja känna på allting - något som gör bilen smutsig. Dels så kan de få för sig att dra någonting mot bilens yta - något som gör den repig. Dels så kräver barnet också ett större utrymme - något som gör att man ofta har en större bil och därmed också är mer exponerad för olyckor. Ett smalt parkeringshus är nästan en garanti för repad lack. Hur ska man tänka här; man vill ha en bil som är fräsch, hållbar och inte utsätts för rostangrepp - men man vet att den kan/kommer att ta skada och bli smutsig snabbare än vad bilen hos en barnlös person blir det. Man väljer keramisk lackförsegling.

Keramisk lackförsegling gör bilen tåligare

En keramisk lackförsegling är en ny metod som tagits fram i syfte att ge bilens lack ett extra skydd. Detta både mot skrapskador och mot allehanda smuts. ett väldigt bra val som ger bilen längre livslängd - och som samtidigt också gör att den ser snyggare ut under en längre tid. keramiskt lackskydd - som det också kallas - ska utföras av specialister. Tekniken är nämligen ganska avancerad och kräver en van hand.

Det tar ungefär två dygn att sätta den keramiska lackförseglingen på plats - något som på många sätt signalerar vilken typ av noggrannhet som krävs och varför ren specialistkunskap är ett måste. En viktig sak att tillägga är att keramisk lack måste tas bort genom en mekanisk process. Det innebär att du inte kan tvätta bort den på gene hand - något som alltså möjliggör att du, som vanligt, kan tvätta bilen utan någon risk för lackförseglingen i fråga.

Några tydliga fördelar med ett keramiskt lackskydd

Vi tänkte rada upp några tydliga fördelar som finns med att välja den här lösningen och ge bilen det där lilla extra.

  • Skydd mot vägsalt. Svenska vägar har - och måste ha - en större mängd vägsalt under vintern. Det skyddar mot halkolyckor, men det skadar även bilen. En keramisk lackförsegling hindrar saltet från att ge skador på lacken.
  • Skyddar mot UV-strålar: Alla färger bleks av solen, men i synnerhet röda sådana har en förmåga att börja dra mot det mer rosa hållet efter bara några år. Ett keramiskt lackskydd stöter bort uv-strålningen bättre och gör att bilen behåller sin originalfärg längre.
  • Avvisar smuts: Inga små fingeravtryck, inget damm och inget lager av pollen - en keramisk lackförsegling har en unik förmåga att ta bort smuts. Smuts kommer att synas ändå - allt försvinner inte. Men, tvättarna behöver utföras med betydligt längre intervaller. Det i sin tur ger även det en längre livslängd till bilen.
  • Högre andrahandsvärde: Att köpa en bil är en av de sämre investeringarna man kan göra. Redan då man kör ut den från bilaffären så har värdet sjunkit. Det är de flesta medvetna om. Genom en keramisk lackförsegling så blir priset inte så mycket lägre då bilen är i ett finare skick och spekulanten därmed är beredd att betala mer. Spara kvittot också så att du kan bevisa att du applicerat lackskyddet i fråga.

Mer om lackförsegling: http://www.lackförsegling.nu.

3 Aug 2018