Lekar för barn

Din vovve behöver tillgång till bra hundfoder

Det finns många hundägare runt om i landet som behöver köpa hundfoder. Det finns hundmat för alla typer av hund. Vilken mat gillar din hund allra mest?

Som hundägare vill man att vovven mår bra och äter som den ska. Det brukar inte vara några problem att få hunden att äta några köttbullar, en kaka, glass eller ett paket med bacon. Men det är inte någon bra mat för vovven utan det behövs ett komplett hundfoder.

Det finns många olika sorters hundfoder som är anpassat för valp, vuxen, senior och aktiva hundar. Även foder för hundar med känslig mage eller allergi finns i utbudet. Hur väljer man då rätt hundfoder? Det du kan göra är att läsa på förpackningen vad den innehåller och vilka hundar maten är avsedd för.

Det finns olika sorters hundfoder

I det stora sortimentet av hundmat finns det både torrfoder och våtfoder. Det finns i olika smaker som kyckling, biff, lamm och nötkött. I vissa sorter så finns det även potatis och grönsaker. Man får helt enkelt prova sig fram och se vilken mat hunden mår bra av och tycker om.

Är dyr hundmat bättre än billig hundmat? Det finns det inget enkelt svar på då alla hundar är olika. Det finns ingen garanti för att hunden mår bättre bara för att maten kostar mycket. Det viktigaste är att hunden gillar maten och äter den och har en god hälsa. Så det finns inget rätt eller fel när det gäller val av hundfoder.

4 Jun 2022