Lekar för barn

Ett skinande leende med tandhygienist i Solna

Det finns många anledningar till varför du behöver sköta om dina tänder. Gör det inte ensam, utan gå till en tandhygienist i Solna och få ett skinande leende.

Genom mänsklighetens historia har tandhälsa alltid varit viktig. Det är kanske inget som alla vet om. Många tänker nog att människors tänder var mycket dåliga förr i världen, och det var många som inte hade någon vidare bra tandvård. Däremot låg det mer i metoderna för att få bra tänder och mindre i att de inte försökte.

Världen har aldrig varit lika teknologiskt utvecklad som den är just nu. Därför finns det många verktyg och medel för att hålla en god tandhälsa. Du gör detta själv med bland annat tandborste och tandtråd. Du gör det också genom att kontinuerligt söka professionell tandvård från utbildade experter.

Tandhygienist och tandvård

Innan den teknologiska utvecklingen ägde rum, rekommenderades däremot många andra metoder för att ta hand om sina tänder. Tandborsten var ett tidigt verktyg, även om den inte var särskilt lik den vi har idag. I Norden var det vanligt med att tugga kåda för att ta hand om tänderna, eller att man vid dålig andedräkt lät en häst andas i ens mun.

Vare sig kåda eller hästar rekommenderas idag. Däremot används fortfarande tandpetare, och dessa uppfanns redan 3000 f.Kr. Först på 1940-talet kom sedan tandkrämen. Idag kan du få all tandvård du behöver av en professionell tandhygienist i Solna, och behöver inte oroa dig för att en häst ska andas i din mun.

19 Jul 2022