Lekar för barn

Få tid över till annat med hemstädning

Att driva ett hushåll i Stockholm med små barn springande i hasorna är en uppgift som emellanåt bara blir för mycket. Knappt har man hunnit torka upp den utspillda saften förrän en glass har tappats i soffan och kletats ut. När man fått barnen i säng ser lägenheten ut som ett slagfält, men man är så trött så man knappt orkar slänga sig i soffan. Barn stökar och smutsar ner, det är ingen hemlighet.

Att det är lite stökigt hemma under småbarnsåren är så klart naturligt och helt ok, men har man väldigt stökiga och vilda barn kombinerat med ett väl utvecklat ordningssinne är det lätt att känna sig lite maktlös. Om man ständigt går runt och skurar och plockar undan efter barnen är det dessutom svårt att hinna med något annat. Som att umgås med barnen till exempel.

Hemstädning är ett yrke för proffs

Vill man ha tid att gå ut i parken, mata fåglarna och ha lite kvalitetstid med sina barn mellan jobb, förskola och fritidsaktiviteter kan det faktiskt vara en god idé att ta hjälp med städningen. Många ryggar instinktivt inför att ha någon i sitt hem som städar upp efter en, de tycker det känns oetiskt och som att man utnyttjar människor. De glömmer dock bort att det är professionella yrkespersoner det handlar om, som utför ett hantverk som sin försörjning. Det finns ingenting ojämlikt i det. På samma sätt som du går till jobbet och utför arbete åt någon annan, utför städarna en tjänst åt dig som du betalar för.

Du väljer själv hur ofta du vill ha hjälp

De flesta städfirmor i Stockholm erbjuder fasta abonnemang på hemstädning, till exempel en gång i veckan, en gång i månaden eller så. Det som ingår i en normal hemstädning är de vanliga städsysslorna som dammsugning, avtorkning, soptömning, fläckborttagning, rengöring av toalett, badkar, spis, kyl och så vidare. Någon gång emellanåt kan hemstädningen kompletteras med en rejäl storstädning, där lägenheten rengörs från golv till tak och blir som ny igen.

Genom att till exempel välja en veckovis hemstädning kan du få tid över till dig själv och dina barn. Du behöver inte känna att städningen blir ett nödvändigt ont utan kan hålla lite lagom rent omkring dig i veckorna. En gång i veckan kommer professionell städare hem till dig och gör rent, så smutsen och kaoset hinner aldrig ta över.

Kontinuitet skapar trygghet

I början kan det kännas en smula ovant att ha främmande människor i sitt hem, men den känslan förbyts snart i igenkänning och förtroende. Så gott som alla städfirmor i Stockholm ser till att det i möjligaste mån är samma personer som kommer hem till dig varje vecka. Det skapar trygghet för dig och är dessutom enklast för städarna själva, eftersom de snabbt lär sig en lägenhet och var man behöver lägga mest krut, dessutom kan de lägga extra omsorg på det som du tycker är viktigast.

50% av arbetskostnaden med RUT

Städning är en hushållsnära tjänst, och som sådan ger den rätt till RUT-avdrag. Det innebär 50% av arbetskostnaden, vilket gör att det sällan är särskilt dyrt att anlita hemstädning. Du lägger dig helt enkelt på en nivå mellan vad du orkar göra själv och vad du vill betala för att kunna ägna dig åt annat än städning. Ett fantastiskt bra sätt att skapa sig lite andrum i vardagen.

7 Jun 2018