Lekar för barn

Finns det bambutandborste för barn?

Det har väl knappast undgått någon att många barn som är ute och demonstrerar för klimatet och miljön. Senast den 20 och 27 september var det väl allt som allt över 7,6 miljoner människor som var ute och demonstrerade för att FN:s klimatpanel skulle förstå att människor vill rädda den här planeten, plantorna och de vilda djuren från utrotning. Att börja borsta sina tänder med en bamboo toothbrush är en bra sådan åtgärd.

Det sägs ju att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. När det kommer till miljön, kan hela det galopperande klimatet och miljöförstöringen göra så att man blir apatisk och villrådig. Den största miljöboven är än så länge industrierna och fabrikerna. Och de lär fortsätta sitt vidriga sätt, om inte vi människor gör något åt det. Det sätt som vi, människor kan göra, är att genom att sluta konsumera plast, visa fabriks- och industriägarna att vi vill att de ska producera sina varor på ett helt annat sätt, eller hur? Så vill vi rädda klimatet och miljön, bör vi alla agera annorlunda.

Barn är miljömedvetna från början

Skaffa bambutandborste nu!

Det är barnen som har reagerat mest på att vi står inför ett klimathot. Det ser vi på de demonstrationståg som vi har sett i länder runt om på jorden; det är barnen som ska ta över en planet som vi, i vuxenvärlden har förstört. Det är klart att det är de som är mest miljömedvetna just därför. Så vad vi, som är vuxna och som har barn, kan göra, är att från början lära dem de miljövänliga vanorna.

Välj en tandborste som är av bambu

Vad är bättre då än att välja en miljövänlig tandborste, tillverkad av bambu? Bambu är till skillnad från plasttandborstar, nedbrytbar och bidrar på så vis inte till nedskräpningen, till sopberget, utan förmultnar, om den bara får rätt villkor och jord och mylla. Vi måste ju alla, välja varor, saker och ting som är gjorda av ett sådant material som bryts ner i jorden, blir till nya plantor och som kan absorbera koldioxid i atmosfären så att vi får en hälsosam atmosfär på nytt. Det finns ju fabriker som redan idag tänker på miljön. Det gäller att få med alla fabriker och industrier på samma tåg, så att alla industrier producerar enbart saker som är nebrytbara och som inte blir till plaster som flyter omkring ute på haven. Så varken kan eller vill vi inte ha det!

2 Oct 2019