Lekar för barn

Fördelar med barngymnastik

Alla vet att barn har mycket spring i benen och energi i kroppen. Att gå på barngymnastik är en fantastisk chans för barnen att springa och skratta av sig med barn i samma ålder. Det är inte bara bra för att barnen får utlopp för sin energi, barngymnastiken bidrar till ökad inlärningsförmåga. Barnet får också möjligheten upptäcka hur kul det är med lek och fysiska aktiviteter.

När barn ska fortsätta utvecklas är de viktigt att de rör på sig och barngymnastik är ett riktigt bra sätt att få barnen att vara aktiva på ett roligt sätt. Att dessutom träffa andra barn i samma ålder är bra så de i samma veva får öva på det sociala samspelet. De lär sig även tidigt att lyssna, härma och ha roligt med andra barn och vuxna. Det är inte bara roligt utan det har även kommit fram att den fysiska delen ger en ökad inlärningsförmåga och det har en positiv påverkan på både hjärnans och nervsystemets utveckling hos barnet.

Att barnen börjar med barngymnastik ger inte bara fördelar i den yngre åldern. Det är faktiskt så att barn som har hållit igång med idrotter eller någon typ av fysisk rörelse under uppväxten till större del håller på med någon form av fysisk aktivitet även i vuxen ålder.

Dessutom så är det så att fysiska aktiviteter både kan förhindra och motverka flera sjukdomstillstånd, både fysiska och psykiska sjukdomar.

Barngympa är även ett bra sätt för barnen att lära sig grundmotoriken i kroppen.

De lär sig bland annat att krypa och/eller åla sig fram, gå, springa, hoppa, klättra, att rulla, hänga, fånga, kasta, stödja sig och att hitta balansen.

Barngymnastiken anpassas efter vilken ålder barnet är i och därför är det olika övningarna baserat på barnets ålder.

Det finns olika sorters barngymnastik, det kan variera mellan olika idrottsskolor. Det kan vara allt från bollsporter och brottning till friidrott och gymnastik.

Det viktigaste när ett barn ska gå på barngymnastik är att barnet tycker om att vara där. Om barnet inte trivs så blir det en negativ upplevelse och kan få motsatt effekt än den önskade. Barn ska tycka det är kul att röra på sig och träffa andra barn. Men om ditt barn visar tecken på  missnöje så kan du alltid prata med någon av ledarna, de finns där för din och barnens skull.

10 Mar 2017