Lekar för barn

Golv som passar barnlekar

Har du också lagt märke till att de flesta barn leker på golvet? Om barnens lekar som för det mesta ska ske på golvet är det viktigt att golvet är väl isolerat. Bor man då i ett äldre hus, och man vill vara säker på att inte barnen blir förkylda kan man alltid ta kontakt med en golvläggare i Stockholm, som kan komma och lägga en heltäckningsmatta där barnen kan leka. Hittar man en riktigt varm heltäckningsmatta kan man vara trygg med att barnen inte fryser, blir kalla och förkylda.

Det går ju att lägga en heltäckningsmatta även själv, om man nu inte vill anlita en golvläggare. Det är ingen dum idé alls att lägga en heltäckningsmatta som inte blir fastlimmad i trägolvet. Har man ett nytt trägolv, eller alldeles nyss gjort en fin omslipning av sitt fina trägolv, så kan man skydda det med en heltäckningsmatta. 

Limma inte fast heltäckningsmattan

Sköna golv av golvläggare i Stockholm

Genom att mäta ut så att man har ett exakt mått för heltäckningsmattan, så slipper man limma fast den i golvet. Vill man, kan man alltid ta bort golvlisterna och spika fast dem sedan man har lagt en heltäckningsmatta, så ser man på så sätt till så att mattan sitter på sin plats. När barnen sedan har vuxit upp, och inte har de flesta lekarna på golvet, kan man bara ta bort matten. Under den har man sedan sitt fina trägolv intakt. På samma sätt kan man skydda den om man har husdjur, eller om man ofta går in med smutsiga skor. Då kan man skydda det fina trägolvet med en fin matta. Är det fina trägolvet i hallen är det bästa, om man lägger en matta som har skyddande plastunderlag, så att inte nederbörd eller fukt hotar det fina trägolvet.

Hitta golvläggare i Stockholm

Ibland kan man helt enkelt behöva få tag i en duktig golvläggare. Tycker man att det är svårt att hitta en duktig golvläggare, kan man pröva med att gå till en matthandlare. Många matthandlare erbjuder sig att komma ut med mattan och lägga in den hos folk. Det kostar inte så mycket att få en golvläggare som kommer och lägger en heltäckningsmatta. En sådan, ser ofta till att ha med sig en extra stor heltäckningsmatta och skär till den på plats så att den sitter perfekt på golvet. Är man det minsta osäker på hur man ska göra är det bättre att anlita en proffsig golvläggare.

27 Nov 2019