Lekar för barn

Inredning som tar hänsyn till barns lekar

Hur är det hemma hos dig? Är det mycket tjat och gnat om barnen leker i ditt hem? Den som älskar inredning, och har barn, kan uppleva att de krockar med varandra. Antingen kryper barnen på golvet och man måste ta undan allt som är ungefär 1 meter ovanför golvnivån för att sakerna ska få vara i fred, eller så kryper barnet längs väggarna (händer när de är större) och man måste spika fast alla möbler (på väggarna) för att de inte ska välta på barnet och skada det. Klart är att alla föräldrar bör anpassa sitt hem, då de blir föräldrar. Eller så tjatar man hål i egna och andras öron. Barn tenderar nämligen att vilja göra just det som de inte får, som att peta på alla slags knappar, på TV:n, på datorn, på spisen och klättra just där de inte får, och så vidare.

Då kan det vara bättre anpassa inredningen efter barnen

Om man vill slippa tjatet, så länge barnen är små, kan man i stället anpassa inredningen efter barnen. Man ser till att TV:n inte är ikopplad, så att barnen kan ändra på inställningar, eller så flyttar man upp alla apparater, så att de inte når knapparna och kan ändra på TV:s inställningar. Man skyddar spisen, med en kåpa, så att barnen inte når upp till kastruller och får tag i handtag som kan göra att barnet får het mat över sig. När barnen sedan är större, vill de allt som oftast krypa och klättra i bokhyllor, klättra i garderober och skåp. Då är det mycket viktigt att man fäster både bokhyllor och garderober så att de sitter fast på väggen, och inte välter på barnet så att det skadar sig. En olycka kan hända på sekunder, och det är inte säkert att man ens är i närheten om barnet är snabbt på att klättra.

Inred barnsäkert med mjuka mattor hemma

Då kan det vara skönt att slippa tjata, och kännas säkrare om du inreder ditt hem så att det är anpassat för barnen. Se till att det finns mjuka mattor i barnens rum, så att de håller sig på mattan och inte börjar klättra i bokhyllor. Och har du bokhyllor och garerober måste de fästas i väggen. Det finns vinkelbeslag som hjälper dig att spika fast bokhyllorna och garderoberna i väggen. Den utskällda heltäcknignsmattan är tillbaka. För barnen är det skönast att ha en sådan i sitt rum. Då är det trevligt för dem att leka på mattan, och då håller de sig – på mattan. Läs mer om heltäckningsmattor som du kan få tag i, i Stockholm här.

3 Jan 2019