Lekar för barn

När barnen blivit redo för bilkörning

När man nyss fått barn och får höra av andra, äldre föräldrar att tiden går så fort från det sedan barnen är små tills de plötsligt är stora, är det så svårt att tro eller förstå en sådan sak. Själv, som nybliven förälder, tycker man att just det här, att vara förälder innebär att hela tiden har stannat upp. Ingenting annat betyder något än att man har fått barn. Att då tänka sig att ens barn ska kunna bli stort, är så svårt att tänka sig. När man sedan har fått stora barn, inser man att de som sa så, hade helt rätt. Vart tog tiden vägen? Det gick så fort när barnen väl blev stora.

Innan man vet ordet av ska de ta körkort

När barnen sedan är stora, inser man som förälder att även barnens intressen (och leksaker) plötsligt blivit mycket dyrare. Det räcker inte längre med små söta bilar, nu är det riktiga bilar som man önskar sig. Och ska man få en bil, måste man ju lära sig köra den. Inte vill man ju riskera den egna bilen som är både dyr och dyrbar? Det bästa är ju att barnen lär sig köra bil illa kvickt. Och ju mer de tränar på att köra bilen desto säkrare kör de den. Och att köra säkert är mycket viktigt. De flesta olyckor sker just med bilar som har framförts av unga som inte har haft körkort särskilt länge. Lär sig de unga att det är bland det absolut farligaste som de kan göra; köra eller åka bil, så bör de lära sig köra den och att alltid vara extra försiktig när de sitter i bilen.

Lära sig köra bilen säkert

Ju mer de kör och tränar på att köra, desto säkrare är det för alla inblandade. Att vara med om en bilolycka är inte något alternativ. Man ska helt enkelt inte vara med om en bilolycka. Det är så pass farligt och kan innebära livslångt lidande om något händer. Därför är det mycket viktigt att de lär sig köra bil så att inget händer. Och ska man lära sig en sådan sak, är det så viktigt att de tränar mycket. De bör köra både Riksettan och Riktstvåan, förutom övningskörningen. Välj gärna en bilskola till din ungdom som lär ungdomarna att köra på ett så säkert sätt som det bara går och en bilskola som ger möjlighet till många lektioner i bilkörning. Läs mer om en sådan körskola i Stockholm på: https://www.körskolastockholm.biz.

17 Apr 2019