Lekar för barn

Pool för barnfamiljer

Som du som har barn ju känner till; alla barn gillar att leka i vatten, med vatten och på vatten. Vatten är barnens element, och något som de ju sedan födseln är välbekanta med. Att då ha en hel pool där de kan leka på somrarna är underbart, men förrädiskt. Som förälder måste man ju alltid ha ett vaksamt öga när barnen är nära en pool, och nära allt som kan innebära att de kan drunkna. Tyvärr kan de ju drunkna i ett litet dike med endast några 10-tals centimeter högt vatten. Det är därför man alltid måste ha ett pooltak så fort man skaffar sig en pool.

Pooltaket räddar liv

Ett pooltak räddar liv, då det hindrar människor och djur från att ramla i poolen ofrivilligt. Kommer någon och tänker sig röra sig över golvet eller trädgården kan de ramla i poolen om de inte är medvetna om att det finns en pool just där de tänkte sig korsa utrymmet. Det är därför man måste ha ett pooltak över poolen. Då har du ju pooltaket över poolen så länge som du inte finns i närheten. Då vet du att barnen inte kan ramla i och du inte finns i närheten. Pooltaket kan du låsa på lite olika sätt, men de är barnsäkra, så att de inte råkar få bort pooltaket utan att du är i närheten.

Pooltaket behåller värmen

Ett pooltak har även ett praktiskt syfte och är inte bara ett skydd för dem som inte är medvetna om poolen. Den hjälper nämligen till att värma vattnet i poolen. Det hjälper även till att behålla värmen som man har fått i vattnet i poolen. På det sättet har ett pooltak olika praktiska funktioner.

Har du poolen utomhus, kommer du snabbt att märka vilken mängd med skräp som blåser i vattnet; det är allt från grässtrån, barr, grus och sand. Det räcker med att fylla en liten skål med vatten och ställadet utomhus över natten, så ser du vilken mängd med skräp som snabbt fyller vattnet i skålen. 

Dessa pooltak kan vi rekommendera

Här kommer några av de pooltak som vi kan rekommendera. Det kan finnas några olika pooltaks pris och som är värda att skaffa då man ändå är i beråd att skaffa sig en pool. För alla som har barn är ett pooltak ett absolut måste för att skydda liv och lem.

4 Oct 2018