Lekar för barn

Skaffa inbrottsäker ytterdörr

En mardröm för alla barnfamiljer är att barnen lyckas få upp dörren och springer ut, utan att föräldrarna vet om det. Ibland kan man läsa om ett och annat barn som har sprungit ut i pyjamas när föräldrarna har legat och sovit, och lyckats få både polis och annan räddningspersonal att leta upp dem.

Det är då som föräldrarna önskar att de hade haft ett lås som är mer eller mindre omöjligt att låsa upp för små barn. Många märker inte att barnen iakttar sina föräldrar noga. De är också nyfikna och undrar vad som finns där ute som också är så intressant.

Detta kan man göra

Vill man ha en riktigt säker dörr, med ett säkert lås, bör man skaffa sig ett elektroniskt lås. Sådana dörrar som har en kod, kan man inte öppna endast genom att dra ner handtaget. Man måste först låsa upp dörren inifrån och sedan ta sig ut. Ett litet barn har svårt att kunna låsa upp en dörr, då det krävs att man vrider om låset innan man öppnar dörren. Ett barn som har iakttagit föräldrarna ser bara att de trycker ner handtaget innan de går ut. Om sedan ett litet barn försöker och lyckas dra ner handtaget så misslyckas de med att få upp dörren.

Anlita låssmed för säkra dörrar

En annan fördel med ett elektroniskt lås är att de är så gott som omöjliga för inbrottstjuvar att ta sig in genom. En tjuv vill enkelt kunna manipulera låset och ta sig in. Men har man ett elektroniskt lås, då måste man bräcka hela dörrkarmen och få loss dörren för att kunna ta sig in. Det innebär att tjuven måste vara otroligt stark, ha en jättelik kofot med sig och dessutom kunna häva kofoten så att hela förrkarmen går sönder. Och inte ens då är det säkert att dörren går upp. En låssmed kan installera ett sådant inbrottssäkert lås som endast öppnas med en kod.

Googla "låssmed Järfälla"

Det är ju enkelt att hitta det man söker efter, på internet. Om man öppnar googles söksida så kan man googla "låssmed Järfälla" för att hitta någon sådan låssmed som kan komma och fixa en inbrottssäker dörr med ett elektroniskt lås. Först efter det kan du, som är förälder till små barn, pusta ut, för då vet du att ditt lilla barn i alla fall inte kan öppna dörren på egen hand och springa ut medan du ligger och sover.

17 Mar 2020