Lekar för barn

Svenska magiker

Ska du arrangera ett event eller en fest är det alltid uppskattat med någon form av underhållning. Varför inte bjuda på spänning med en svensk magiker? 

Magi och trolleri har fascinerat stora som små i alla tider. Det är något visst med det okända och att man inte kan begripa hur det går till. Känslan att det kanske, kanske är på riktigt fast hjärnan säger att det bara är ett trick av en fingerfärdig trollkarl eller magiker.

magiker

Olika typer av magi

Det finns många varianter av magi, allt från en vanlig trollkarl som står på en scen och utför trick, till kortspecialister och salongs- och close up-magiker. Vissa är också specialiserade på företagsevent eller en ung publik med barn och ungdomar.

Det är extra uppskatt när magikern involverar publiken på olika sätt i tricken. På fester och företagsevent är det ett effektivt sätt att få fart på en trög publik efter långa konferenser eller sittningar.

Får fart på festen

Vanliga tillställningar för en magiker är konferenser, företagsfester, privatfester, barnkalas, studentskivor, klubbkvällar och så vidare. Man kan till exempel välja en att ha en kringgående magiker på minglet som går runt och gör sina imponerade trick bland stående minglare. En riktigt bra icebreaker som garanterat får fart på gäster och deltagare. 

Underhållning som sticker ut

Grunden i en magisk show är självfallet att underhålla men även att ska "wow-känslor" bland publiken. Det blir en minnesvärd kväll för alla inblandade som det kommer att pratas länge om. På mastiga och tunga konferenser är det ett mycket effektivt avbrott för att få ny energi och inspiration.

En duktig magiker har en fenomenal förmåga avleda uppmärksamheten för en magisk känsla. Många års träning skapar en stor skicklighet och fingerfärdighet som skapar magi.

Att få en liten eller stor publik att tappa hakan i realtid är är en stor konst som bara ett fåtal människor klarar av. Det gäller också att få publiken delaktig och skratta och glädjas. Minst lika viktigt som magin och trollkonsterna är att få med sin publik genom en kommunikation som man förstår. Att få med sig publiken, gammal som ung, är också en konst.

Mystiken fängslar

En bidragande orsak till att magiker och trollkarlar alltid fängslar är att man får publiken att tänka till och försöka förstå hur i hela världen det gick till? Det släpper fram barnet i betraktarna och ofta blir det föremål för livliga diskussioner. Gjorde magikern möjligen si och så för att det skulle se ut som... Förklaringarna är många hos publiken med ingen VET ju faktiskt hur det till.

Hos vissa blir det en blandning av faschination och frustration när man inte lyckas lista ut hur det gick till. Det måste ju vara illusioner för inte kan det väl vara riktig magi? 

21 Aug 2019