Lekar för barn

Tänk på barnen om ni skiljer er

Vi kan inte nog betona vikten av att tänka på barnen om det är så att föräldrar inte kan komma överens längre om barnen, uppfostran, det gemensamma hemmet eller i relationen mellan föräldrar. Barn är känsliga och förstår och känner in en massa spänningar mellan dem. De känner av det, fastän de kanske inte kan sätta ord på det som de känner – och är med om. Eftersom barn är så pass kompetenta som de är, kan man försöka vara så pedagogisk man bara kan och förklara för barn, på deras sätt och med deras lekar, så att de förstår och är förberedda på att ni som föräldrar kanske inte vill bo ihop längre.

Prata med barn om vad som händer

Om ni som föräldrar är måna om era barn, kan ni genomföra en skilsmässa så smidigt det bara går. Prata med barnen, så att de är med på vad som händer. Det som är bland det värsta som de kan vara med om är att något händer som de inte förstår. Förstår de inte vad det är som händer, kan det bli obegripligt för dem. Att inte förstå vad som händer, kan skapa otrygghet hos barnen. De kanske har frågor om vad som händer. En tystnad kan vara skadlig för barnen, och att få ord på vad som händer kan hjälp barnen att förstå och ta in det som händer. Dock är det viktigt att inte skylla det som händer på någon av föräldrarna, även om föräldrarna känner ett svek, särskilt om det är så att otrohet är skälet till skilsmässan.

Ta hellre hjälp av advokat om bodelning än gräla om det

Om ni inte är överens om hur ni ska göra med bodelningen är det bättre att ta kontakt med en advokat som kan hjälpa er med bodelningen. Det är bättre att ta saker som ni inte är överens om, när barnen inte är med. Barnen har ju ingenting med er skilsmässa, eller er splittring i fråga om hur ni gör med hem och ägodelar. Så låt inte er tvist påverka dem. Det är viktigt att låta dem få vara barn, och få växa upp med trygga förhållanden. Det är bättre att ni tar sakerna som ni är oense om utanför barnens värld.

Anlita en duktig advokat

Här kan ni få tips om en duktig advokat som är erfaren när det kommer till bodelningar, och tvister om man inte är överens om hur en rättvis bodelning ska gå till. Det är lite olika saker som gäller om ni har varit gifta, eller sambo under tiden som ni har varit en familj. Som föräldrapar, är det viktigt att ni kan komma överens när det kommer till allt som har med barnen att göra. I stället för att fortsätta gräla, kan man faktiskt komma överens, genom att en advokat talar om för er hur ni bör göra och vad som är lagligt att göra. Och om ni fortfarande inte är överens kan han eller hon föra er olika talan inför rätten.

8 Sep 2018